Foto: Jan Grarup
1 min.

Radio MENA: Jan Grarup dokumenterer torturens konsekvenser

Sidste år inviterede DIGNITY den verdensberømte og prisbelønnede krigsfotograf Jan Grarup med til Jordan og Tunesien for at dokumentere DIGNITYs arbejde med at hjælpe torturofre og forebygge tortur og vold i nærområderne.

Det er én ting at fotografere krigens rædsler, mens de sker. Det er noget andet at forsøge at dokumentere de langvarige, komplicerede – og langt mindre synlige – konsekvense mennesker, der har været udsat for krig, konflikt eller tortur, oplever i årevis efter begivenhederne har fundet sted.

Men det er netop, hvad den verdensberømte og prisvindende fotograf Jan Grarup gør i sit samarbejde med DIGNITY – Dansk Institut mod Tortur.

I denne udgave af Radio MENA kan du høre Jan Grarup fortælle om samarbejdet med DIGNITY, om hans søgen efter konfliktens anatomi og om hvordan han bruger sin egen PTSD-diagnose i arbejdet med at portrættere traumatiserede torturoverlevere.

Vi skal også høre fysioterapeut hos DIGNITY Anne-Mette Karrer forklare DIGNITYs arbejde i Jordan og Tunesien – og give os en forståelse af torturens konsekvenser.

Gæster: Jan Grarup, fotograf, og Anne-Mette Karrer, fysioterapeut i DIGNITY.

Vært: Sara Møller

Du finder podcasten til højre, hvis du kigger på din computer, eller nedenfor, hvis du kigger på din tablet eller telefon. Du kan også finde udsendelsen på iTunes, hvor du kan dele, kommentere og abonnere.

Se Jans Grarups billeder fra Jordan og Tunesien her.