Foto: Mohamed Adl
1 min.

Radio MENA: Kan unge arabere bruge menneskerettighederne til noget?

Er menneskerettighederne et meningsfuldt værktøj for de unge i Mellemøsten og Nordafrika, når det kommer til at søge indflydelse på deres eget liv og deres samfund?

I kølvandet på Det Arabiske Forår fulgte et bristet håb om at kunne få indflydelse på samfundet for mange unge i MENA-regionen. Men det er vigtigt, at de unge fortsat kræver deres rettigheder, mener Karina Pultz fra institut for Menneskerettigheder. Hun er i studiet til en snak om, hvordan man kan – og hvorfor man skal – engagere unge i MENA i menneskerettighederne.

De unge er desværre en overset gruppe, når det kommer til menneskerettighedskonventionerne. Det vil Institut for Menneskerettigheder og deres samarbejdspartner i Jordan gøre op med og arbejder for at finde nye måder at engagere de unge. I denne udsendelse taler vi om, hvordan unge kan involveres og indtænke menneskerettighederne i deres hverdag.

Samarbejdet mellem Institut for Menneskerettigheder og The Jordanian National Center for Human Rights er støttet af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram.

Gæst: Karina Pultz, programleder for MENA, Institut for Menneskerettigheder

Vært: Sarah Borger

Som en del af udsendelsen indgår desuden et interview med 29-årige Mahdy, der er uddannet civilingeniør og som har deltaget i et UPR-seminar i Jordan.

Radio MENA er en podcast om Mellemøsten og Nordafrika udgivet af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram. Hver måned inviterer vi to gæster i studiet for at se nærmere på den arabiske verden – især på de lande og emner, der er i fokus under Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP).

Du finder podcasten til højre, hvis du kigger på din computer, eller nedenfor, hvis du kigger på din tablet eller telefon. Du kan også finde udsendelsen på iTunes, hvor du kan dele, kommentere og abonnere.