Foto: GAME
1 min.

Radio MENA: Kvinderne på banen i Jordan

Sporten kan være en måde at få piger og kvinder ud i det offentlige rum og skabe mere ligestilling mellem kønnene. Det mener både Simon Prahm, CEO i organisationen GAME, og sportsjournalist på Politiken Sara Krog, der har fuldt det jordanske kvindelandshold i fodbold. De er begge gæster i denne udgave af Radio MENA.

“Det stopper ikke med sporten, men det kan starte der.”

Sådan siger Simon Prahm, CEO og medstifter af GAME, en organisation, der arbejder med gadeidræt for børn og unge i bl.a. Libanon og Jordan. Simon tror på, at sporten kan skabe en “stille revolution” og være med til at øge ligestillingen mellem kønnene i Mellemøsten og Nordafrika. Og det er netop sportens potentiale til at udfordre og forandre kønsrollerne, som vi ser på i denne udgave af Radio MENA.

I studiet er Simon Prahm og sportsjournalist Sara Krog, som arbejder på Politiken. Sara Krog har skrevet flere artikler om det jordanske kvindelandshold i fodbold.

Gæster: Simon Prahm, CEO og medstifter af GAME og Sara Krog, sportsjournalist på Politiken.

Vært: Sara Mejlvang Møller

Radio MENA er en podcast om Mellemøsten og Nordafrika udgivet af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram. Hver måned inviterer vi en eller flere gæster i studiet for at se nærmere på den arabiske verden – især på de lande og emner, der er i fokus under Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP).

Du finder podcasten til højre, hvis du kigger på din computer, eller nedenfor, hvis du kigger på din tablet eller telefon.

Du kan også finde udsendelsen på iTunes, hvor du kan dele, kommentere og abonnere.