Set & sket: DAPP i de sidste par uger

2021 begynder, hvor 2020 slap. Coronarestriktioner begrænser stadig DAPP-partneres aktiviteter, men et par har det været muligt at gennemføre” som normalt”. Her er overblikket over den sidste tids aktiviteter.

Podcast serie fra EuroMed Rights

I en ny podcast giver EuroMed Rights ordet til aktivister, der ærligt og med deres ord fortæller om de udfordringer de møder i deres kamp for menneskerettigheder – men også deres sejre, og hvordan de ser vejen frem ad mod demokrati og retssikkerhed for alle. Podcasten har fået navnet “EuroMed Standing Watch” og de to første episoder blev frigivet mandag den 8. marts. Den første er på engelsk og er med Mozn Hassan, der er medstifter af den egyptiske kvinderettighedsorganisation Nazra for Feminist Studies, mens nummer to er på fransk og gæstes af Amina Cheballah, der er feministisk aktivist og aktiv i den algeriske organisation Tharwa N’Fadhma N’Soumeur. Lyt med her

 

Gymnasieelever fra Vejen e-møder tunesiske unge

De to DAPP-partnere Cross Cultures Project Association og DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd afholdt 11. februar en online workshop, hvor danske gymnasieelever fra Vejen Gymnasium og tunesiske unge udforskede, hvilke muligheder unge mennesker har for at deltage i og påvirke samfundet i de to lande. De to grupper var ekstremt åbne og interesserede i at vide mere om hinandens liv.

Efter workshoppen sluttede var det tydeligt på den fælles chat, at det havde været lærerigt for alle parter:

“It was great meeting you. You are so happy, open and very inspiring. It’s really cool that you do that so young :)” skrev Stine fra Danmark, mens tunesiske Jawaher skrev: “Thanks a lot for this opportunity … I’m so happy 😍”.

 

Jordan har fået 18 nye ungdomsledere

Cross Cultures Project Association står også bag et træningsseminar i Jordan, hvor 18 nye ungdomsledere er blevet uddannet. De har nu hver især kompetencer til at arrangere fodboldskoler, der er med til at skabe sammenhold, samarbejde og øget tillid blandt meget forskellige befolkningsgrupper – det er med til at understøtte opbygningen af et tolerant og fredeligt samfund.

Udover selve aktiviteterne, som de 18 nyslåede ungdomsledere kommer til at arrangere, kommer de også selv til at fungere som positive rollemodeller for yngre børn og unge i deres lokalsamfund.

Træningsseminaret består af tre dage med teoretisk læring, fem dage, hvor teorien omsættes til praksis og en dag til evaluering og perspektivering.

 

GAME i fuld sving i Jordan og Tunesien

Også DAPP-partneren GAME har haft gang i aktiviteterne. Sammen med den lokale partner Jordan Youth Innovation Forum har GAME afholdt anden runde af ‘The Street Sports Incubator’ i Jordan.

The Street Sports Incubator tilbyder økonomisk støtte, rådgivning og mentoring til entreprenante unge med gode idéer til iværksætterprojekter med udgangspunkt i gadeidræt.

En af vinderne var Play – et projekt, der vil sikre alle lige adgang til sikre, offentlige steder, hvor de kan dyrke gadeidræt. Folkene bag Play har et særligt fokus på ligestilling i forhold til køn, alder og handicap.

 

“Vi tror på at gadesport skal være til rådighed og tilgængeligt for alle. Der bør ikke være noget ­– hverken fysisk handicap eller økonomiske problemer – der stopper folk fra at deltage,” siger Ibrahim Mehyar, der er en af initiativtagerne.

Hør mere på Facebook: https://www.facebook.com/SSIncubator/videos/427684855098575

I Tunesien har GAME afholdt sine Playmaker Camps online på grund af coronanedlukningen. Det medførte en række udfordringer, men fordi mange af de unge, der har søgt om at blive Playmakere, allerede har været med til at udvikle aktiviteterne i Tunesien, er de indstillet på onlineundervisning.

 

GAME Zone sæson starter nu i Tunesien

Endelig ser det ud til, at sæsonen i GAME i Tunesien kan starte op, så teamet i GAME Tunesien har brugt hele weekenden på at mødes med alle Playmakerne i de seks GAME Zoner, der har aktiviteter i Tunesien for at høre deres planer og ideer til, hvordan vi får så mange børn og unge med i aktiviterne som muligt.

Partnere: GAME og IIDEBATE