C:NTACT-teater skabte refleksion hos tilskuere

Foto: Nabil Nasser

“Stykket fik mig til at græde og tænke på min søn, og på, hvordan jeg nogle gange behandler han. Hvis jeg er træt og han vil tale med mig, har jeg en tendens til at bide af ham. Efter at have set stykket føler jeg, at jeg må øve mig i at lytte til ham mere end jeg har gjort førhen”, sagde Muna på 35 efter at have set stykket.

En af de mange historier, der blev fortalt i stykket, var om forholdet mellem en søn og hans far. Og om frygten, han føler over for sin far, der er aggressiv og til tider utilregnelig. En nat drømmer sønnen, at hans far vil slå ham ihjel, mens han sover, og han vågner op rystende og hunderæd for at falde i søvn igen.

Om morgenen prøver sønnen at tale med sin far, men han afviser drengen og nægter at lytte til ham. Og drengen vælger derfor at synge en sang til sin far i stykket.

Stykket er en del af det dansk-jordanske C:NTACT/Community Development Comittee (CDC)–samarbejdsprojekt ”Youth Voices through Alternative Media”. Det er støttet af Det Arabiske Initiav (DAI) gennem Mellemfolkeligt Samvirke (MS) og Center for Kultur og Udvikling (CKU).

Hovedformålet med alle de små indslag i stykket er at tage fat på nogle af de personlige problemer, som unge kæmper med i det jordanske samfund.

“Det er sådan et flot stykke arbejde, de har lavet, og så fint præsenteret”, udtaler 22-årige Mohammed Hindi fra Zarqa efter at have set stykket.

“Alle historier er fra vores virkelige liv. Og det udtrykker virkelig, hvordan det er at leve her i landet. Mange unge mennesker kæmper med de problemer, som stykket debatterer. Det rørte mig virkelig dybt, og jeg kan genkende rigtig mange situationer fra mit og mine venners liv”, siger Mohammed Hindi.

Hovedindholdet i stykket er de unge selv kommet frem til med supervision fra den danske teaterinstruktør Christoffer Berdal fra C:NTACT på Betty Nansen Teatret i København, hans kollega Runi Lewirissa og tre professionelle skuespillere og ”storytellers” fra Jordan.


C:NTACT på IMAGES
C:NTACTs forestilling ”Min Verden” vises på My World IMAGES Festivalen den 6. og 7. september klokken 10.00 og 12.00. Forestillingerne er gratis og finder sted på Edison scenen, Edisonsvej 10, 1856 Frederiksberg.