VOXPOP: Hvad har C:NTACT i Jordan betydet for dig?

Arkivbillede. Tarte Aux Poires, Libanon.
Arkivbillede. Tarte Aux Poires, Libanon.

Ased Skikia, 16 år

”Jeg elsker at spille skuespil. Jeg elsker at fortælle andre mennesker min historie. Der er sikkert mange, der har det på samme måde. Jeg blev rørt af hver eneste historie, jeg hørte på scenen”.

Ased fortæller om at blive overhørt som pige i en arabisk kultur.

Majdal Jehad Ahamad, 20 år

”Jeg ser teatret som en boks. Du kan se alt i den kasse. Ingen ved, hvad der er inde i den boks med undtagelse af de mennesker, der kommer ind og ser forestillingen.

At spille teater er ligesom at åbne boksen og slippe alt ud. Det er en måde at udtrykke mine følelser på og slippe dem.”

Majdal fortæller om forholdet til sin bedstemor, som accepterede et kæresteforhold, han havde til en pige, uden sine forældres samtykke.

Youssef Ahmad Saleh A-Quahwaji. 18 år

Youssef Ahmad Saleh A-Quahwaji
Youssef Ahmad Saleh A-Quahwaji

”Jeg har gennem teatret lært, hvordan jeg kan hjælpe mig selv og fortælle min historie til hvem som helst. Ordet frygt findes ikke længere i min ordbog. Og jeg vil gerne hjælpe mine venner og alle andre med at komme dertil også”.

Youssef fortæller om at vokse op i en familie præget af vold.

Odai, 20 år

”Jeg er gået ud af skolen og det var ikke populært i min familie. Men da min storebror døde, blev jeg nødt til at hjælpe min far med at tjene penge.

Min historie handler om, at man ikke nødvendigvis er en fiasko, fordi man forlader skolen. Der er mange ting, der har ændret sig inden i mig siden det her projekt begyndte”.