’Arbejdsliv – arabiske fortællinger’

Fotobog fra Ulandssekretariatet stiller skarpt på arbejdere i Tunesien og Egypten. Mød blandt andet smeden, slagteren og sygeplejersken.

Revolutionen i Tunesien og Egypten for godt to år siden foregik i høj grad på arbejdspladserne i de to lande. Det arabiske forår tændte lys i arbejdernes øjne. Et håb om store ændringer. En tro på en fremtid, en ordentlig tilværelse og et anstændigt arbejdsliv. I dag fortsætter kampen, og troen lever stadig. Men samtidig vokser frustrationen over, at udviklingen ikke går hurtigt nok.

Foto: Carsten Snebjerg
Foto: Carsten Snebjerg

 

I Ulandssekretariatets fotobog ’Arbejdsliv – arabiske fortællinger’ kan du møde nogle af alle disse arbejdere: Det gælder smeden, børnearbejderen, læreren og maleren i Egypten, slagteren og sygeplejersken i Tunesien. Over flere uger har de to prisbelønnede fotografer, danske Carsten Snejbjerg og egyptiske Ahmed Hayman Hafez, fulgt de seks mennesker i deres dagligdag. Resultatet er en række fantastiske reportager, som skildrer disse menneskers arbejdsvilkår og arbejdsmiljø. Deres værdier, udfordringer og ikke mindst deres håb om en bedre fremtid.

’Håbet om en bedre fremtid’ er også navnet på Ulandssekretariatets kampagne 2013 med fokus på netop Tunesien og Egypten. Siden det arabiske forår brød ud for godt to år siden og førte til diktatorernes afgang i Tunesien og Egypten, synes en bedre fremtid – med demokrati, ret til at organisere sig, anstændige arbejdsvilkår og ytringsfrihed – stadig at have lange udsigter. Økonomien har det skidt, arbejdsløsheden er steget, og kvindernes vilkår er blevet ringere.

Læs mere om kampagnen i denne artikel: Tro, håb og hårdt arbejde

’Arbejdsliv – arabiske fortællinger’, 128 sider, udgivet 2013. Pris 50 kroner. Bogen er på både dansk og arabisk og kan bestilles hos Ulandssekretariatet på mailadressen: mail@loftf.dk.