Bevilings-modtagere

DAPP kommunikationsfond har bevilget midler til fire projekter efter en vellykket første ansøgningsrunde.

Projekterne inkluderer en artikelserie om digital aktivisme i Egypten og Tunesien, en rejsedokumentar om ungdommens udfordringer i Marokko, artikler om unge jordaneres arbejdsliv, seksualitet, identitet og krænkelser på digitale platforme og en dokumentarfilm om børn i en afsides marokkansk bjerglandsby.

Læs mere om hvert enkelt projekt

DET DIGITALE FORÅR

Globalnyt vil, med deres artikelserie, ‘Det Digitale Forår’, fortælle historien om unge i Egypten og Tunesien, der har fortsat Det Arabiske Forårs kampe fra pladser og gader digitalt og nu bruger ny teknologi til at udvide deres demokratiske og identitetspolitiske råderum. Dem, der benytter internettets mange muligheder til at udtrykke sig, rykke grænser og støtte hinanden gennem fællesskab og solidaritet. Men også dem, der kommer i klemme, bliver udsat for digital chikane og vold, eller oplever, at familien eller samfundets sociale og politiske kontrol griber ind i deres digitale liv.

Fortæl fortæl

Peekaboo Productions vil, med deres rejsedokumentar, ‘Fortæl Fortæl’, fortælle historien om de udfordringer, den arabiske ungdom står overfor i 2023, og nogle af de konstruktive løsninger, der findes på fremtidens udfordringer i regionen. I dokumentarserien tages seerne med på en rejse rundt i Marokko for at mødes med Gen Z’s kulturelle forkæmpere – musikeren, digteren, dansegruppen, iværksætteren, aktivisten – der alle har det tilfælles, at de ytrer sig om samfundet og arbejder aktivt for at forbedre fremtiden.

Born to Fight  

Tambo film følger, med dokumentarfilmenBorn to Fight, en ung tunesisk kvinde, som er en del af den progressive tunesiske ungdom, hvis tidlige teenageår blev formet af håbet fra det arabiske forår. Filmen stiller skarpt unges kamp for en bedre fremtid i og udenfor et land med stigende arbejdsløshed og politiske restriktioner. 

Portræt af Nilen 

Med projektet Portræt af Nilen, der består af undervisningsmateriale til gymnasier og en række artikler, vil Schekhina sætte fokus på, hvordan unge egyptere kan vende udviklingen i landet. Langs Nilen findes et bredt udsnit af unge egyptere, som kæmper med forskellige problemer: I fiskerlandsbyer handler det især om klimaforandringer, som gør det sværere at leve af fiskeri; I storbyer står mange uden job og håb om fremtiden. Dette projekt udgives som undervisningsmateriale til gymnasier og som artikler til dagblade og magasiner.

Græder ved Havet 

Det interaktive teaterstykke ’Græder ved havet’, skabt af Monia Sander, er en semidigital forestilling, der kombinerer biograf- og teateroplevelse. Gennem en audiovisuel live stream forbindes publikum i Danmark med et publikum i Tunesien for at interagere om fælles migrationsspørgsmål.

Forestillingen foregår simultant på to kontinenter, hvor publikum skifter mellem at indtage karaktererne i et dansk-arabisk rollespil om grænsekrydsning. Debatarrangementer relateret til teateret undersøger arbejdsløshedsproblemet i Tunesien og de initiativer, unge tunesere tager for at løse det.

Breve fra Egyptens Ungdom 

Føljeton står bag projektet Breve fra Egyptens Ungdom, der består af en række nyhedsbreve og et multimedie-website. Projektets endelige produkt er en række nyhedsbreve og et multimedie-website, der viser et kort over Egypten. På kortet kan udvalgte byer “pakkes ud”, så hver by har nogle rum, der sætter scenen for unge egypteres drømme. Drømme, der er gået i opfyldelse, endnu ikke er det, eller er blevet punkteret. Indholdet skabes af de unge selv, som vil fotografere og lave lydoptagelser fra rum i byen, de har en særlig historie med. Historierne udgives løbende i nyhedsbreve, hvor de pakkes som breve fra de unge selv – sendt direkte til Føljetons læsere. Både kort og nyhedsbreve vil desuden blive distribueret til Føljetons netværk af over 200 danske skoler og organisationer.