Bevilingsmodtagere

DAPP kommunikationsfond har bevilget midler til fire projekter efter en vellykket første ansøgningsrunde.

Projekterne inkluderer en artikelserie om digital aktivisme i Egypten og Tunesien, en rejsedokumentar om ungdommens udfordringer i Marokko, artikler om unge jordaneres arbejdsliv, seksualitet, identitet og krænkelser på digitale platforme og en dokumentarfilm om børn i en afsides marokkansk bjerglandsby.

Læs mere om hvert enkelt projekt

DET DIGITALE FORÅR

Globalnyt vil, med deres artikelserie, ‘Det Digitale Forår’, fortælle historien om unge i Egypten og Tunesien, der har fortsat Det Arabiske Forårs kampe fra pladser og gader digitalt og nu bruger ny teknologi til at udvide deres demokratiske og identitetspolitiske råderum. Dem, der benytter internettets mange muligheder til at udtrykke sig, rykke grænser og støtte hinanden gennem fællesskab og solidaritet. Men også dem, der kommer i klemme, bliver udsat for digital chikane og vold, eller oplever, at familien eller samfundets sociale og politiske kontrol griber ind i deres digitale liv.

Fortæl fortæl

Peekaboo Productions vil, med deres rejsedokumentar, ‘Fortæl Fortæl’, fortælle historien om de udfordringer, den arabiske ungdom står overfor i 2023, og nogle af de konstruktive løsninger, der findes på fremtidens udfordringer i regionen. I dokumentarserien tages seerne med på en rejse rundt i Marokko for at mødes med Gen Z’s kulturelle forkæmpere – musikeren, digteren, dansegruppen, iværksætteren, aktivisten – der alle har det tilfælles, at de ytrer sig om samfundet og arbejder aktivt for at forbedre fremtiden.

UNG I JORDAN

– MIDT IMELLEM FRIHED OG UFRIHED

Stine Kærgaard Nissen og Adam Rugh Høy Hansen vil med deres digitale artikelprojekt, ‘Ung i Jordan – midt imellem frihed og ufrihed’, vise, hvordan det er at stå på tærsklen til voksenlivet i Jordan ved at undersøge unge jordaneres arbejdsliv, seksualitet, identitet og krænkelser på digitale platforme. I Jordan står unge både med friheden til at vælge i et – i nogle kredse – progressivt samfund, men samtidig møder de begrænsninger i form af konservative normer og en høj arbejdsløshed.

Out of school

Bullitt Film vil, med deres dokumentarfilm, ‘Out of School’, fortælle en coming-of-age historie om børn fra Oulghazi, en afsides landsby i Atlasbjergene, der tvinges til at vokse op alt for hurtigt, fordi de ikke længere kan gå i skole. Filmen maler et intimt portræt af børnene, hvis tanker svinger mellem drømme om et bedre liv, minder om deres tid i skolen og nødvendigheden af at påtage sig ansvar for at hjælpe deres forældre ud af fattigdom.