1 min.

Bahrain et år efter: Undertrykkelsen af medierne forsætter

Bahrain. Foto: IMS

”Alt regeringen har gjort har været af kosmetisk karakter. De arbejder kun på at se godt ud overfor det internationale samfund, i stedet for at løse landets problemer”, siger den bahrainske journalist og grundlægger af Bahrain Press Association til International Media Support (IMS)

Igennem det sidste år er protesterne forsat i den lille golfstat, og undertrykkelsen af landets medier er fulgt med. Flere af Nadas kollegaer i de Bahrainske medier er blevet arresteret og tortureret: ”En af min kollegaer som var korrespondent for France 24 blev arresteret og gennemtævet. Jeg så mærkerne på hele hendes krop”.

Kosmetiske forandringer

En rapport offentliggjort for nyligt af IMS og fem andre pressefrihedsorganisationer kaldes Bahrain et ”glemt land” midt i regionens andre revolutioner. Mens de fleste mediers øjne hviler på udviklingerne i Egypten og Tunesien og volden i Syrien, er der ikke mange der lægger mærke til angrebene på civile i Bahrain, står der i rapporten.

At Bahrain er faldet 29 pladser i Reporters WithoutBorders’ årlige pressefrihedsindeks til nummer 173, gør landet til et af de 10 mest undertrykkende lande med hensyn til pressefrihed.

For at støtte de journalister der endnu ikke er flygtet fra Bahrain, stiftede Nada Alwadi sammen med en række andre eksiljournalister, Bahrain Press Association i 2011.

Efter en række menneskerettighedsovergreb blev dokumenteret i en rapport udgivet af Bahrain Independent Commission of Inquiry (BICI) i november 2011, inviterede den Bahrainske regering eksiljournalisterne til et såkaldt dialogmøde.

Ifølge Alwadi var dette et forsøg fra regeringen på at se godt ud overfor omverdenen:

”At invitere journalister i eksil til et dialogmøde er udelukkende af kosmetisk karakter, og må opfattes som propaganda. Tingene har ikke forandret sig i gaderne. Folk bliver stadig skudt, arresteret og angrebet med tåregas”.