1 min.

Dansk satsning på mediestøtte I den arabiske verden

Foto: IMS

Det arabiske forår giver nogle helt nye muligheder for at fremme mediernes bevægelsesrum og deres rolle som samfundets vagthund i regionen, specielt i lande som Egypten og Tunesien, hvor det er lykkes befolkningerne at bryde med de gamle regimer.

Jesper Højberg, Direktør for IMS siger: IMS har siden 2005 opbygget en troværdighed blandt lokale mediepartnere i regionen, der nu gør det muligt at støtte relevante aktører i reformprocessen.

Op til valgene i Egypten og Tunesien senere i år vil vi blandt andet støtte medieaktører i at formulere krav til de nye regeringer i forhold til sikringen af frie og kritiske medier.

I lande som Libyen mangler journalisterne basal journalistisk træning og erfaring med at udøve ordentlig kritisk journalistik.

Derfor besøger medieeksperter fra IMS i disse dage Libyen for at forberede en indsats til støtte for opbygningen af nye og uafhængige medier i den østlige del af landet, der ikke længere er under Muammar Gaddafis kontrol.

Brugen af online og sociale medier i regionen som journalistisk værktøj bliver også en central del af IMS’ arbejde over de næste to år som følge af de muligheder, som netop disse generelt set uregulerede medier giver for uafhængig journalistik i forhold til de traditionelle medier.

Mellemøsten og Nordafrika er den region i verden, der har haft det hurtigst voksende antal af internetbrugere i løbet af de sidste 10 år.

For mere information om IMS’ Regional Media Cooperation Programme for Denmark, the Arab world and Iran eller for en kommentar, kontakt Helle Wahlberg, IMS, tlf. 88327005 eller mob. 25875131