1 min.

Yemenitiske parlaments- og mediefolk på studietur i Danmark

Arkivbillede

Besøget var arrangeret af International Media Support og havde til formål at give de yemenitiske gæster et klart billede af, hvorledes public service broadcast fungerer i Danmark, de ideologiske og lovmæssige principper bag og hvordan det finansieres.

Den fem mand store gruppe var ført an af Mr. Abdo Mohamed Al-Hodaifi, Chef for Medier og Kultur Komiteen i det yemenitiske parlament.

Besøget fra Yemen finder sted på et tidspunkt, hvor pressefrihed er under stærkt pres i Yemen og Yemens parlament er ved at gennemgå nye forslag til medielovgivningen.

I Yemen er den nationale tv kanal statskontrolleret, og sendefladen og programmerne produceres af regeringen. Et af alternativerne til den statskontrollerede tv kanal er de privatejede, kommerciele TV stationer, som er spiret frem i Yemens nabolande over de sidste par år.

Besøget er vigtigt for yemenitterne fordi public service TV ikke eksisterer på samme måde i Yemen, forklarer IMS Yemen-ansvarlig, Anttii Kuusi.

Den nu forhenværende Generaldirektør for Danmarks Radio Kenneth Plummer forklarede de besøgende, at DRs mandat er at bevare og fremme det danske sprog og kultur, og at DR har flere seere og lyttere end andre TV kanaler.

Mr. Abdo Mohamed Al-Hodaifi ville vide hvorfor danskerne foretrækker DR.

Ifølge Kenneth Plummer foretrækker danskerne DR frem for kommercielle kanaler, fordi DRs produktioner er af høj kvalitet og foregår på dansk. De er også dyre at producere, hvilket giver DR en fordel over andre kanaler.

Læs mere om IMS’ arbejde med medier i Yemen