1 min.

Yemens medier i krise

Det er nogle af konklusionerne i en ny rapport om mediernes situation i Yemen fra International Media Support (IMS)

Efter et år med politisk ustabilitet og en forværret sikkerhedssituation befinder medierne i landet på den sydligste del af den arabiske halvø sig i en udtalt kritisk situation.

Særligt i Yemens hovedstad Sana’a står det slemt til.

Ifølge rapporten presses medierne her både fysisk og økonomisk og de lokale journalisters arbejdsforhold og lønninger er helt i bund.

Konflikten mellem det mangeårige styre og demokratiforkæmpere har også sat sit præg på mediernes uafhængighed og redaktionelle tone, der har betydet mangel på journalistisk objektivitet og ofte følelsesbetonede reportager.

Overgreb og mangel på ressourcer

Igennem det sidste år har været angreb på angreb på de uafhængige medier konkluderer rapporten.

I forbindelse med konflikten er mange journalister dræbt eller hårdt såret, og flere kilder rapporterer om op mod 600 overgreb på journalister fra februar til december 2011.

Både print og online medier udsættes også for direkte angreb. Aviser lider under daglige beslaglæggelser og mangel på ressourcer som strøm og papir, og flere hjemmesider er blevet lukket permanent.

Den internationale dækning af landets konflikt præges samtidig også af, at udenlandske journalister er bandlyst fra at komme ind landet.

Læs hele rapporten hos International Media Support