Nyt fra Euromed-netværket (EMHRN)

15 års jubilæum i København

Omkring 140 menneskerettighedsaktivister fra MENA og Europa mødtes i København til Generalforsamling og seminar i anledning af 15 års jubilæet for Euro-Mediterranean Human Rights Networks.

Her analyserede de menneskerettighedssituationen i regionen og diskuterede hvad civilsamfundet kan gøre for at styrke respekten for menneskerettigheder og bidrage til en demokratisk udvikling. Se den fælles erklæring.

Konference om Syrien

EMHRN afholder en konference med og om Syrien 11-13 juli i Bruxelles. Den samler omkring 100 syriske menneskerettighedsaktivister, advokater og internationale eksperter til en diskussion af emner relateret til dokumentation af menneskerettighedskrænkelser, transitional justice og civilsamfundets rolle i den nuværende situation og i et post-Assad Syrien.

For mere information, kontakt Mathieu Routier.

Kvinder

EMHRN afholder to nationale møder omkring de aktuelle udfordringer kvinder møder for at forsvare og fremme deres rettigheder i Libanon og Marokko 26-27 juni og 3-4 juli.

På møderne vil deltagere også diskutere, hvorledes EU’s instrumenter til fremme af ligestilling og kvinders rettigheder kan bruges kontakt Lina Qurah.

Algeriet

EMHRN har netop udgivet en analyse af de nye love, som blev vedtaget i starten af året, som del af en ”reformpakke”, men som i realiteten mindsker civilsamfundets råderum og styrker regimet kontrol.

Lovene handler om valgsystemet, kvinders politiske deltagelse, politiske partier, adgang til information og foreningsfrihed. Se rapport