CKU indleder nyt samarbejde med Townhouse Gallery

Herunder særligt sammenhængen mellem kunst, menneskerettigheder og social retfærdighed.

De enkelte workshops vil bl.a. tage fat på ytringsfrihed ikke blot som en basal rettighed men også det ansvar, det indebærer for såvel afsender som modtager i forhold til at imødegå rygtespredning.

Et andet fokusområde vil være brug af mobiltelefoner til at rapportere om chikane overfor kvinder.

CKU ønsker med projektet at bruge de kreative udtryksformer som et aktivt middel i demokratiseringsprocessen. Det sker også som et led i den stigende anerkendelse i internationale medier om kunstens aktive rolle i kampen for demokrati og frihed i Mellemøsten.

Et af de seneste eksempler er fra Financial Times, 9 juli 2011, hvori Khaled Fahmy, Professor i Historie fra det amerikanske universitet i Kairo udtrykker det således:

“Art opens minds and where there are open minds, reaction follows. What appear to be strange and self-indulgent blasts of free expression are as mortars to those who seek to curb fundamental liberties” – og videre om betydningen af den uafhængige og dynamiske kunstscene i Cairo som Townhouse er eksponent for: “In a country where basic freedoms cannot be taken for granted, the opening of a gallery exhibition becomes a charged affair, even a rallying point”.