Tunesien skriver historie

”Lange køer ved valgstederne og en kollektiv eufori fra hele Tunesien hvor fingre dyppet i blæk stak i vejret fra de glade vælgere.” International Media Supports Tunesien-koordinator Lotte Grauballe fortæller om Tunesiens førstedemokratiske valg i årtier.

Efter Ben Alis styre blev væltet i januar fik tusindvis af tunesere mulighed for at gå til stemmeurnerne 24 oktober. For mange vælgere for første gange nogensinde.

”Landets hovedstad Tunis gav genlyd af glæde og stolthed efter et velgennemført valg hvor tusindvis af vælgere satte deres kryds for første gang.”

”Det har været nyttesløst at stemme før nu. Vores stemmer har aldrig betydet noget før. Det er større end selve livet. For første gang i dette land kan tunesere frit fortælle hinanden og omverdenen hvilket samfund vi gerne vil have,” fortalte en mand i halvtredserne som for første gang havde benyttet sig af sin stemmeret.

Lotte Grauballe fra International Media Support arbejder med at støtte og professionalisere de tunesiske medier, og har i perioden op til valget overvåget mediedækningen af de politiske partier og valgprocessen for, at sikre de tunesiske vælgere og politikere har et retfærdigt og korrekt informeret grundlag at danne landets nye demokrati på.